Het ontstaan van koc de Baobab

Alexander en Rianne werkten allebei bij St. De Zijlen. In 2007 raakten zij aan de praat; wat zou je eigenlijk nog graag willen? wat zijn je mogelijkheden? Het duurde niet lang of ze hadden het nog maar over één ding... Hun eigen kinderopvangcentrum starten voor kinderen met een persoonsgebonden budget (pgb). Dus voor kinderen met bv. ADHD, PDD-NOS, gedragsstoornissen.

Door samenloop van omstandigheden kregen zij de kans om dit ook daadwerkelijk te gaan realiseren. Ze hebben de knoop doorgehakt en zijn begonnen met een plan om te kijken of er mogelijkheden waren. Het begin van koc de Baobab was ontstaan. Nu in 2011 werkt Alexander nog steeds bij de Zijlen op een woongroep met ernstig probleemgedrag en Rianne werkt nu bij KDV Jaribabo.

Wat is een Baobab boom?

De Baobab is één van de mooiste bomen in Afrika. Deze grote boom staat voor leven, delen en gebruiken van wat de natuur je geeft. De rondtrekkende bevolking gebruikt de vruchten van deze boom om zichzelf en hun kinderen mee te voeden.

De vruchten worden in Afrika vers gegeten of eerst gedroogd en later in water of melk geweekt. De zaden worden gesuikerd en als lekkernij gegeten.

De bladeren, jonge scheuten en wortels kunnen als groente worden gegeten. Zo zien wij onze onderneming ook, delen en gebruik maken van onze kennis en mogelijkheden om zo andere mensen te helpen.

Alexander Moens

28 jaar en in 2005 afgestudeerd aan de HBO-V te Groningen, gespecialiseerd in de psychiatrie en gehandicaptenzorg. Nu geruime tijd werkzaam in de gehandicaptenzorg, veelal op groepen met cliënten met ernstige gedragsproblematiek, waar hantering van dit gedrag centraal staat.

Van 2005 tot 2008 daarnaast werkzaam geweest voor Stichting het Middelpunt. Dit is een stichting die gezinnen helpt en ondersteunt met pgb. Hier was Alexander werkzaam als persoonlijk begeleider van jongeren met bv. PDD-NOS etc.

Rianne Boersma

26 jaar en in 2008 afgestudeerd op de SPW. Eerst werkzaam voor St. de Zijlen op een groep met ernstig probleemgedrag waar hantering van gedrag centraal staat. In het heden werkzaam als eigenaar van KDV Jaribabo.

Vroeger heeft Rianne gewerkt op een kinderopvangcentrum in Papenvoort. Daar werd ook gewerkt met kinderen met een pgb, en met dezelfde doelgroep als koc de Baobab.